TP 800-711 Izolace proti vodě a povlakové krytiny


02 – Povlakové krytiny

Podkladní konstrukce

Podkladní konstrukcí se rozumí plocha určená k provedení povlakové krytiny. Obsahem standardu je očištění (zametení) podkladu před provedením prací.

Povlaková krytiny natěradly za studena

Povlaková krytina natěradly za studena je krytina zhotovená nanesením izolační nátěrové hmoty na podkladní konstrukci bez předešlého rozehřátí (roztavení). Obsahem standardu je otevření a zavření sudu s penetrací, asfaltovým lakem nebo suspenzí, přečerpání a promísení nátěrové hmoty nebo příprava stěrky a provedení nátěru, nástřiku nebo stěrky a posyp stěrky pískem.

Povlaková krytina natěradly za horka

Povlaková krytina natěradly za horka je krytina zhotovená nanesením izolační nátěrové hmoty na podkladní konstrukci po předešlém rozehřátí (roztavení). Obsahem standardu je postavení kotle, příprava paliva nebo lahví s PB plynem, rozseknutí sudu a rozpojení asfaltu, vložení asfaltu do kotle, zatopení pod kotlem a míchání asfaltu, nalévání horkého asfaltu do nádob, uzavření lahví s PB plynem a zajištění ochrannou maticí, provedení nátěru horkým asfaltem, přetření spojů a slepení přesahů izolačních pásů.

Povlaková krytina pásy na sucho

Povlaková krytina pásy na sucho je krytina zhotovená prostým položením izolačních pásů na podkladní konstrukci bez jakéhokoliv přilepení nebo přitavení. Obsahem standardu je vyzvednutí, nesení, uložení, rozvinutí, otočení a srovnání, stočení a řezání asfaltových izolačních pásů nebo tkanin a jejich položení na místo určení a dále proříznutí, vytvarování a opracování kolem proniků, vpustí, bleskosvodných nosičů apod.

Povlaková krytina pásy přitavením

Povlaková krytina pásy přitavením je krytina zhotovená položením izolačních pásů na podkladní konstrukci s přitavením k podkladu. Obsahem standardu je vyzvednutí, nesení, uložení, rozvinutí, otočení a srovnání, stočení a řezání asfaltových izolačních pásů, otevření sudu s benzínem, načerpání benzínu a zavření sudu, příprava a zahřátí benzínové lampy, hořáku na PB plyn nebo agregátu, přitavení asfaltového pásu a zatření okrajů stěrkou a dále proříznutí, vytvarování a opracování kolem proniků, vpustí, bleskosvodných nosičů apod.

Povlaková krytina ze živičných šindelů

Povlaková krytina ze živičných šindelů je krytina zhotovená položením podkladního izolačního pásu nebo textilie na podkladní konstrukci a montáží živičného šindele. Obsahem standardu je příprava podkladních asfaltových izolačních pásů nebo textilie a jejich přibití nebo natavení na podkladní konstrukci s překrytím, vyjmutí šindelů z balíku, odebrání jednotlivých šindelů, montáž pásů živičných šindelů přibitím včetně montáže doplňkových prvků a vytvoření detailů kolem proniků, vpustí, bleskosvodných nosičů apod. se zatmelením.

Povlaková krytina pryžemi

Povlaková krytina pryžemi je krytina zhotovená položením izolačních fólií volně nebo s jejich přilepením bodově nebo v plné ploše, natavením do asfaltového podkladu případně zesílením spojů páskem včetně zalití okrajů spojů. Obsahem standardu je příprava lepidla, asfaltu nebo přitavovacích prostředků, zvednutí, nesení, uložení, rozbalení, rozvinutí, srovnání a řezání nebo stříhání pryžové fólie, stočení fólie před prací a rozvinutí položení volně včetně slepení přesahů a zaválečkování, položení fólie před prací a rozvinutí při položení volně včetně slepení přesahů lepidlem a zaválečkování, položení do natavitelného živičného podkladu, přitavení včetně slepení přesahů lepidlem a zaválečkování. Příprava a uříznutí pásku z pryžové fólie a zesílení spojů přilepením k podkladu lepidlem a zaválečkování a dále proříznutí, vytvoření detailů kolem proniků, vpustí, hromosvodných nosičů apod.

Povlaková krytina termoplasty

Povlaková krytina termoplasty je krytina zhotovená volným položením fólií PVC a svařením spojů. Obsahem standardu je zvednutí, nesení, uložení, rozbalení a řezání izolační fólie, položení a svaření přesahů izolační fólie a dle proříznutí, vytvoření detailů kolem proniků, vpustí, hromosvodných nosičů apod.

Hydroakumulační vrstva pro zelené střechy

Drenážní a akumulační vrstva v konstrukcích zelených střech je vytvořena položením speciálně modifikované profilované fólie PVC napojené přesahem. Obsahem standardu je očištění podkladu, rozvinutí fólie na plochy určené k izolaci, rozdělení pásů odříznutím a napojení přesahem a samolepící páskou a dále vytvoření detailů a prostupů speciálními tvarovkami.

© RTS, a. s. | Lazaretní | 615 00